Opleidingspraktijk – Huisartsenpraktijk Druten Centrum – Druten
Header afbeelding
Heuvel 3a 6651 DA Druten Tel:0487-512423

Opleidingspraktijk

Co-assistent

Dokter Jongejan werkt mee aan het opleiden van co-assistenten. Co-assistenten die stage lopen in de huisartsenpraktijk zijn bijna klaar met hun artsenopleiding. Co-assistenten hebben een eigen spreekuur en worden gesuperviseerd door een van de huisartsen. Dit houdt in dat de co-assistent altijd direct zijn of haar bevindingen met de huisarts bespreekt en soms ook samen met de huisarts de patiënt onderzoekt.

U kunt de vraag verwachten of u akkoord bent eerst door de co-assistent te worden gezien en onderzocht. De huisarts kan u ook vragen of u het goed vindt dat de co-assistent meekijkt bij het consult. Wij vinden het belangrijk dat deze dokters in opleiding veel ervaring opdoen in onze praktijk. Mocht u bezwaar hebben tegen de aanwezigheid of wilt u liever uw probleem met uw eigen huisarts bespreken dan kunt u dat natuurlijk altijd aangeven.


Huisarts in opleiding – AIOS

De praktijk van dokter Wetzels-van Drunen levert als opleidingspraktijk een bijdrage aan de opleiding van huisartsen. Een huisarts in opleiding (AIOS) is een afgestudeerd arts die de specialisatie tot huisarts volgt.. De AIOS doet zelfstandig spreekuur onder supervisie van de huisartsopleider. Ook wordt zo nu en dan door de AIOS en huisartsopleider gezamenlijk spreekuur gedaan. Vanaf september 2023 werkt AIOS Falco de Graaff bij dokter Wetzels-van Drunen in de praktijk.

De AIOS heeft tijdens zijn opleidingsperiode binnen onze praktijk ook een zelfstadige periode, hierin is dokter Wetzels-van Drunen afwezig en draait de AIOS het (telefonisch)spreekuur, visites en overleggen.

 

Doktersassistent in opleiding

De assistentes leveren een bijdrage aan het opleiden van nieuwe doktersassistenten. Dit doen zij doormiddel van ondersteunen bij examens en gastlessen op het ROC-Nijmegen en het beschikbaar stellen van stageplekken voor zowel BOL als BBL leerlingen. Vanaf Juni 2023 werkt Lilian Grimm bij ons in de praktijk als assistente in opleiding, in BBL verband.