Corona en vaccinatie – Huisartsenpraktijk Druten – Druten
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Druten
Heuvel 3a 6651 DA
Druten

Corona en vaccinatie

Voor de 3e vaccinatie kunt u een afspraak maken via www.coronatest.nl of bellen met 0800-7070.
Het niet mogelijk om via ons de boostervaccinatie te krijgen.

 

Op https://www.steffie.nl/corona/ vindt u eenvoudige uitleg over het coronavirus

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl  voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

Meer informatie over het coronavaccin vindt u ook op de website: www.rijksoverheid.nl/coronavaccinatie

Telefoonnummer: 0800-1351 (algemeen informatienummer over het coronavirus) dagelijks bereikbaar van 8:00 – 20:00 uur.


Bij klachten die mogelijk bij Corona passen, zoals neusverkoudheid, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging/koorts, of verlies van reuk of smaak: doe een zelftest, ook als u gevaccineerd bent, en blijf bij een positieve test thuis tot u 24 uur geen klachten meer heeft en het minstens 5 dagen geleden is dat de klachten begonnen. Bij ernstige klachten (zie hier):  overleg telefonisch met de assistente of u door de huisarts beoordeeld moet worden.

Een mondkapje is niet meer verplicht, ook niet binnen onze praktijk. U bent, als u zich daar veiliger bij voelt, natuurlijk vrij om wel een mondkapje te dragen. Ook kan u door de assistente gevraagd worden wel een mondkapje te dragen of buiten de praktijk te wachten op uw afspraak. Soms zal de arts bij onderzoek een mondkapje op doen om verspreiding van virussen in het algemeen te vermijden.
Omdat we in de huisartsenpraktijk veel kwetsbare mensen ontvangen, geven we geen handen meer en vragen we u om in de wachtkamer enige afstand van anderen te bewaren. Ook maken we, om minder mensen op de praktijk te laten komen, meer gebruik van digitale mogelijkheden. Zo kunnen we gebruik maken van beeldbellen en beoordelen we via ons Patiënten-portaal korte vragen en evt. foto’s. Dit gaat via een beveiligde verbinding zodat uw privacy gewaarborgd blijft. Nog geen account bij ons? Zie informatie en mogelijkheden om u aan te melden op Portaal hier.